Psina

Život s welššpringrem je jedna velká psina.


neděle 30. září 2012

Štěně WSS z CHS Ivančice do Maďarska? Teď raději ne!

V minulých dnech jsme obdrželi anglicky psaný e-mail z Maďarska v němž jeho pisatelka chválila anglickou verzi našeho webu http://www.wss.cz/index_en.htm díky které nás mohla kontaktovat. Hlavním cílem zprávy však bylo vyjádřit přání pisatelky vlastnit štěně WSS z naší chovatelské stanice. Zpráva byla odeslána z firemního e-mailu jedné nadnárodní společnosti a přestože obsahovala jméno a příjmení pisatelky tak se nám nepodařilo ověřit, že tato osoba má s uvedenou společností něco společného, nebo, že vůbec existuje.


Zpráva však vzbudila naši pozornost především tím, že byla odeslána ze země ve které se v poslední době některé osoby zcela jistě dopustily vysoce neetických činů v souvislosti se štěňaty plemen loveckých slídičů, která nakoupily v různých evropských zemích. Podle informací, které k nám dorazily z důvěryhodných zdrojů byla minimálně dvě štěňata  welššpringršpanělů ihned po zakoupení vykastrována a poté prodána do Německa. V jednom případě se chovatelce podařilo vykastrované štěně dostat z Maďarska zpět.
S ohledem na výše uvedené informace, které máme jsme mohli došlý e-mail klidně ignorovat, smazat a zapomenout, že vůbec někdy přišel. To však neodpovídá našemu dosavadnímu způsobu komunikace s každým kdo se na nás obrátil s podobnou žádostí. Proto jsme se rozhodli na e-mail odpovědět a do textu námi odeslané odpovědi jsme zahrnuli také žádost o sdělení více informací osobního charakteru o pisatelce. Zároveň jsme ve zprávě jasně uvedli, že bez splnění tohoto našeho požadavku není žádná šance na získání štěněte WSS z naší chovatelské stanice.
Odpověď, která nám dorazila naše podezření, že jsme byli kontaktováni překupníkem jehož úmysly s naším štěnětem nejsou úplně čisté, jenom potvrdila. Bohužel. Anglicky psaná e-mailovázpráva obsahovala obecně formulovanou informaci o tom, že se pisatelka pokoušela v minulých dnech vyměnit svůj malý byt za větší aby měla lepší podmínky pro držení welššpringršpaněla. Výměna se však nezdařila a není naděje uskutečnit v dohledné době další a proto si pisatelka nemůže štěně od nás vzít. Kdo chce, může tomu uvěřit. Zpráva neobsahovala žádné podrobnější informace osobnějšího charakteru, nebo informace, které bychom si mohli ověřit z nějakého dalšího zdroje. Pisatelka také nevyjádřila přání zůstat s námi nadále v kontaktu.


S ohledem na skutečnosti, které se v poslední době přihodily štěňatům, které různí evropští chovatelé prodali do Maďarska, vyzýváme všechny chovatele k maximální opatrnosti při výběru budoucího majitele každého jejich štěněte. Vůbec neříkáme, že všichni zájemci, kteří se Vám z Maďarska ozvou jsou zrovna překupníci, ale není možné to předem zcela a úplně vyloučit. Dle našeho názoru jsou tím, že budou osloveni překupníkem z Maďarska "ohroženi" téměř výhradně chovatelé, kteří mají anglickou verzi svého webu, protože e-mailová komunikace probíhá v angličtině. Zcela bez starostí mohou být chovatelé, kteří web nemají a jenom malé "nebezpečí" hrozí těm, kteří provozují svůj web pouze v českém jazyce. V každém případě však neudělá nikdo chybu když bude od zájemců o štěně vyžadovat informace, které si může ověřit a které vyloučí, že je v kontaktu s překupníkem. Každý chovatel by si měl uvědomit, že má nejvyšší odpovědnost za výběr budoucího majitele štěněte a tímto výběrem ovlivňuje celý jeho budoucí život.


v Ivančicích dne 30. září 2012

Petra a Zdeněk Šilbergerovi

Chovatelská stanice Ivančice
www.WSS.cz

1 komentář:

  1. Mena, ktore pouziva su Dominika Lummer, Laszlo Balint, jej skutocne meno je Andrea Hardi a je hladana uz aj policiu. V jej vlastnictve je strasne vela steniat roznych plemien, ktore skoncia na ulici. Takze si treba davat pozor. Bohuzial si moze zmenit meno na ake chce a vydava sa za madarsku obyvatelku zijucu vo Viedni, BUdapesti. DNes je nevyhodou, ze ludia si identitu mozu vymysliet, takze moje doporucenie je take, ze ak niekto z madarska (bohuzial len s touto krajinou mam zle skusenosti) chce stena, tak musi mat so mnou OSOBNY pohovor dlho pred odberom steniatka. Predala som stena aj dobryym ludom v MAdarsku a su to uzasni ludia, len som uz ovela opatrnejsia. Bohuzial ziskania spat mojho stenata bolo tak komplikovane, ze trvalo 3 mesiace a aj napriek mojim protestom bolo vykastrovane a utulok vsetky stenata, ktore odchytil predaval do nemecka. Mam spravy, ze tento utulok sa teraz prestahoval, ale predpokladam, ze bude pokracovat v ich aktivitach,lebo v Madarsku si s tym urady velmi hlavu nelamu...olga borosova (www.minebea.sk)

    OdpovědětVymazat